Kan man radera en användare helt och hållet?

Det går bra att radera en användare helt och hållet. De redovisningar som användaren har gjort historiskt, kommer inte att raderas. I rapporter kommer användarens namn istället att visas som "Borttagen användare".

Det går också att inaktivera användaren som då endast visas under alternativet Inaktiva användare på Kontrollpanelen.

Om användaren blivit felregistrerad kan du kontakta supporten, som då kan ta bort denna åt er alternativt assistera med de korrigeringar som behöver göras. 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.
Powered by Zendesk